Уна Обреновић – најбоља спортисткиња Подриња у 2021/2022. години

Нашој бившој ученици Уни Обреновић јуче је уручено признање Спортског савеза за најбољу спортистикињу Подриња у 2021/2022. години. Уна је уједно и најмлађи лауреат откада се награда додељује, па је то разлог више да се похвалимо да је она наше дете. Учила ју је учитељица Миланка Матић, а потом је завршила и више разреде у којима јој је разредни старешина био наставник Зоран Старчевић.

Уна тренира рукомет од своје седме године у тиму „Медицинара“. Најзначајнија признања која је освојила за својих осамнаест година су: сребро на Европском кадетском првенству, треће место на Европском првенству за јуниорке, државно кадетско првенство у рукомету. Уну је за најбољу спортисткињу у 2020. години прогласио и “Глас Подриња“ прошле године. Изабрана је ове године за најбољу младу играчицу савезне лиге на основу здружених гласова тренера и публике.

Када говори о својој основној школи, Уна је спомиње са топлином и радошћу као место где се васпитава и брине о ученику и показатељ је како статус  одличног основношколца Натине школе  није немогуће задржати у Гимназији и поред свакодневних тренинга и спортских обавеза. Свом разредном старешини Зорану Старчевићу захвална је на разумевању и подршци коју јој је пружао несебично и родитељски.

Уни желимо још много оваквих и већих успеха и поносимо се њоме као њена основна школа!

Una1