Дан школе

 Ове године, 21. децембра,  ОШ „Ната Јеличић“ слави посебан јубилеј – 60 година постојања. Пре више од годину дана почели смо постепено да се припремамо за овај дан. Изградња нове фискултурне сале била је сјајан увод у јубиларну годину. Овај досањани сан свих генерација наше школе дао нам је нову енергију да се трудимо више и улажемо у себе.

Успели смо да уредимо и оплеменимо ентеријер школа у Шапцу и Дреновцу, трудили смо се да обезбедимо пријатно окружење нашим ђацима и радницима за учење и рад. Потпуно смо дигитализовали школу и опремили све учионице што је омогућило квалитетнију и садржајнију наставу.

Пре неколико дане изашла је из штампе монографија наше школе са симболичним насловом „Школа коју волимо“. Овај „животопис“ Натине школе приређен је управо поводом 60 година школе. Монографију је уредио наш познати аутор и публициста Драгослав Мићић, за нас, краће, комшија Драган. Основна идеја је била да овогодишња прослава Дана школе буде посвећена свим бившим и садашњим ђацима и радницима „Натине“ школе. Нажалост, тренутна епидемиолошка ситуација осујетила је наше планове, тако да ће обележавање Дана школе бити симболично, у духу тренутне ситуације. За сада ћемо промоцију наше монографије остварити кроз краћи документарни филм који ће бити доступан на нашем сајту, фејсбуку и инстаграму, а поделићемо га и са свим медијима.

Поносни смо на свих претходних 60 година, на успехе наших ученика и наставника. Верујем да је ова монографија, и речју и сликом, показала колико имамо права на тај понос.

Желим да захвалим онима који су помогли да монографија угледа светлост дана, а посебну захвалност дугујемо свима којима је „Натина“ школа увек у срцу!

Директор школе, Зоран Старчевић

 

Основна школа „Ната Јеличић“ – Школа коју волимо (видео)