Остварене сарадње

Сарадња са удружењем „Права прича“

Удружење „Права прича“, донирало је школи Лего робота – „Lego Spike Prime“. Ово удружење је подржало учешће једине FLL екипе из Шапца, односно екипе коју чине ученици наше школе, на  државном турниру које ће се одржати 12. фебруара у Јагодини. Ментори екипе су Ивана Васић и Предраг Васић (ОШ „Јеврем Обреновић“), наставници информатике и рачунарства и Маријана Радаковић (ОШ „Лаза К. Лазаревић“) наставница биологије. Екипу чини 9 ученика од 5. до 8. разреда наше школе.

Сарадња са школом Istituto Comprensivo Mondovi 2 из Италије 

Основна школа „Ната Јеличић“, остварила је сарадњу са школом из Италије, учешћем у пројекту In team per pensare con le mani. Циљ пројекта је оснаживање ученика да разговарају на енглеском језику. Ученици из наше школе су, кроз различите онлајн активности упознали другаре из Италије. Једни другима су представљали свој град, знаменитости у њему, школу али и кроз неформалне разговоре упознали културу, навике, хобије. У пројекту су учествовале наставнице информатике и рачунарства Ивана Васић и енглеског језика Драгана Макевић и Виолета Симић као и 18 ученика од 5. до 8. разреда. Директори школа су такође разговарали преко Zoom апликације и подржали сарадњу.

Сарадња са Ротари клубом

Основна школа „Ната Јеличић“, остварила је сарадњу са Ротари клубом, који је школи донирао 5 mBot едукативних роботића и 2 Tello рдукативна дрона. Приликом преузимања донација, наставницима Технике и технологије и Информатике и рачунарства, одржане су обуке – Примена mBota и Tello дрона у наставном процесу.

Сарадња са установама културе у Шапцу

Наша школа сарађује са установама културе у Шапцу. Ђаци наше школе са својим наставницима посећују Народни музеј Шабац, Шабачко позориште, Библиотеку шабачку, Културни центар, Центар за стручно усавршавање, подржавају акције Туристичке организације Шабац.